DeWandelendeTakZundert

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Wie Zijn Wij? Ontstaan van DeWandelendeTakZundert

Ontstaan van DeWandelendeTakZundert

E-mail Afdrukken PDF

DeWandelendeTakZundert is  2 januari 2003 ontstaan, doordat  er een groep mensen  van DJA-Zundert  (atletiekvereniging)  tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de recreanten o.l.v. Johan van Aert,  die toen koffie dronken en iets zwaarders na,  een balletje opgooide  met de bedoeling  van "Wie wilt er de Nijmeegse 4Daagse mee lopen".

Daar mijn persoontje al verscheidene jaren deze tocht had gedaan, heb ik het voortouw genomen om vanaf half / eind februari trainingen te gaan doen voor deze Nijmeegse 4Daagse.

Wij wandelen ongeveer om de 14 dagen met vertrek om 08.00 uur als 1e wandeltocht. Vertrektijd wordt vroeger naarmate we meer km's gaan wandelen. Half / eind februari gaan we voor de 1e tocht met een 20-tal km. Gemiddeld komt er per 14 dagen 2,5 km bij.

Ook in het schema doen wij de Lente- Zomer- en Herfstwandeltocht van DJA onze atletiekvereniging uit Zundert. Dit zijn mooie wandeltochten over hoofdzakelijk onverharde wegen in de Pannehoef, Buise heide, Krochten en alle andere bospercelen die toegankelijk zijn in de omgeving van Zundert. In 2018 is daar de DJA-Winterwandeling bij gekomen.

Bij +/- 30 km of meer is er een autoterrasje tussen 09.00 en 09.30 uur. We drinken dan koffie/thee met wat erbij.  De mensen van ons autoterrasje wandelen dan ongeveer 10 km mee en zo komen zij dan ook  in gebieden als Mastbos,  Hondsdonk, Luchtenburg, Strijbeekse heide, Gouveneursbossen, Den Elsacker, Wortel kolonie, Horendonk en nog meer andere mooie natuurgebieden. Ook hebben we bij lange tochten nog een extra stop in een lekker dorpscafeetje, waar je de meegebrachte boterham kunt opeten. Kunnen wij even 'n Trappistje of een Leffe drinken.

We  doen na 2 maanden (rond  Hemelvaart of Pinksteren)  2 dagen wandelen om een beetje in de  sfeer  van een meerdaagse te komen. Dat zijn dan 2 dagen van 35 tot 40 km elk. Soms met Pasen +/- 2 x 25 km.

Soms gaat er ook nog een Kennedymars mee door. Dan de volgende dag even rustig nawandelen om geen stramme spieren te krijgen.

DeWandelendeTakZundert  wandelt  met een tempo van rond de 5,5  km per uur. Dit moet je aankunnen om de groep niet in kleinere groepen uit elkaar te laten vallen. Iedere keer wordt  er een andere route gewandeld en als groep bij  elkaar moet je dus die  5,5, km kunnen halen.  Daar staat of valt de groep mee.

Vast in het wandelprogramma staat de "Nijmeegse 4Daagse". Onze afstand hier is standaard de 40 km en een enkeling doet de 50 km. Maar nu 2017 is het voor allemaal de 40.

Na de Nijmeegse 4Daagse wordt er nog een keer getraind voor de Dodentocht van Bornem of zij die eens een keer 50 km willen wandelen. Dit is meestal de 1e donderdag, maar ook soms de eerste zondag in augustus met vertrek rond 13.00 uur.

De Dodentocht is in het 2e weekend van augustus en is 100 km.
Na deze barriere te hebben overwonnen wordt het heel rustig.

Dan komt in oktober de Herfstwandeltocht nog van DJA en wordt het  rustig voor de meeste wandelliefhebbers tot februari / maart in het volgende jaar. Dan herhaalt zich dit weer.  Wilt U zich inschrijven voor onze nieuwsbrief om mee te wandelen, dan kan rechtsboven in de hoek bij inschrijven.

Namens DeWandelendeTakZundert  Jan van den Broek.
 


 
<<  December 2018  >>
 M  D  W  D  V  Z  Z 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Inlogformulier


NieuwsBrief

Schrijf je in voor De WandelendeTak Zundert nieuwsbrief!


Naam:

E-Mail:

PieKa! van onze Karin

PieKa!